fredag 30 mars 2018

Vecka 13 2018

Marknaderna hade återigen en volatil vecka och eftersom min största del (64 %) av portföljen ligger i amerikanska positioner så kommer jag att lägga stor del av min rapportering på U.S.A.

Marknaderna tjurrusade under månaden för att ha ett högt säljtryck under tisdagen och onsdagen för att slutligen avsluta veckan positivt. Måndagen rusning var till stor del på grund av att risken för ett eventuellt handelskrig verkade lätta. Men under de närmaste två dagarna, påverkades techsektorn hårt på grund av hot om regleringar och att investerare tog chansen och bokade sina vinster i 2017 års vinnare genom att sälja av. Även finanssektorn drabbades och påverkade S&P 500 starkt. En del rörelser känns overkliga då de till exempel kan vara en följd av uttalanden från President Trump, exempelvis att han skulle sätta åt Amazon som han har ett ont öga till.

Under veckan gick de amerikanska räntorna ner och även guld minskade tillsammans med EUR/USD som slutade kring $1,23 per EUR.

Rapportperioden för fjärde kvartalet är i princip klar och många företag har kommit in bättre än väntat.

Constellation Brands (STZ)

Constellation Brands rapporterade en omsättning på $1,76 miljarder vilket låg över estimat på $1,75 miljarder. EPS hamnade på $1,90 mot förväntade $1,74.
Produktgruppen öl motsvarade inte analytikernas förväntan även om försäljningen ökade med 12 % och produktgruppen sprit minskade sin omsättning med 9 %. produktgruppen vin återhämtade sig och ökade 6 % YoY.
Oron för ölförsäljningen har satt ett säljtryck på kortsikt, men jag tror på företaget på medellång sikt med målkurs $247.

Under veckan tog jag en liten position i Nucor (NUE). Aktien har fallit tillbaka till nivåer den hade innan Trump annonserade sina importtullar på stål och aluminium.

Jag tog även position i Deutsche Post (DPW), The Street (TST), Wilson Therapeutics AB (WTX) och XPO Logisitcs (XPO).

Jag stängde min ettåriga position i Commerzbank (CBK) med en avkastning på 27,7 %, 11 762 kr. Aktien har tappat 22 % sedan 26 januari och jag känner att den har gjort sitt för mig denna gång.

Utvecklingen för vecka 13 var positiv för totalportföljen och slutade på +3,3 %.

Disclaimer och varning:

Inget av det jag skriver om ska ses som rekommendationer för köp eller sälj. Ni måste alltid ta ett eget ansvar för era investeringar och vara medvetna om att ni kan förlora hela eller delar av ert kapital.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar