lördag 7 april 2018

Vecka 14 2018

Lördag och det ser ut att bli ca +6 grader ute och prognosen för morgondagen ligger på +12 grader.

Jag tänkte fortsätta och försöka göra en veckouppdatering om hur min portfölj gått och lite andra allmänna tankar.

Jag har i veckan öppnat upp en ny depå som jag valt att döpa till Commodities. Tanken är att jag ska börja lära mig lite om råvaror och handla dem i denna depå. Eftersom den ligger hos Avanza så kommer det främst bli via certifikat och Mini Futures. Det finns även en hel del EFT att välja mellan, tydligen är Nordnet lite längre fram i detta utbud. Jag har köpt en liten initial stek i XACT Råvaror (UCITS ETF) som följer ett råvaruindex som heter Handelsbanken Commodity Excess Return-index. Exponering och innehav.

Jag provlyssnar även på några podcast om råvaror, men har inte hittat någon favorit än.
-Commodity Week
-Commodities Spotlight Podcast
-Commodity Research Group
-Turner’s take

Depån hade en sämre vecka än vecka 13 och slutade på -0,5 %. Från årsskiftet ligger portföljen på 1,4 %, alpha mot SIXRX är 2,7 %. Under veckan har jag tillfört 14 tkr till kapitalet. I mitt svenska innehav tillkom en position i Softronic AB.


Med blandad förtjusning ser jag att depå Funds leder den interna ”tävlingen” med sina 11,53 %. depå Degiro är fortsatt klart sämst där innehaven inte trivts så bra med Trumps handelspolitik. Jag  tror dock fortsatt på Degirodepån och gör inga större förändringar där efter min försäljning av NVIDIA.


Tittar vi främst på den amerikanska marknaden så var veckan volatil. Både S&P 500 och Dow Jones Industrial Average testade åter stödet SMA200 under måndagen och tisdagen. Tittar jag på marknaden tycker jag inte att det ser lika bra ut för Tech-sektorn som 2017 och bland annat därför sålde jag mitt innehav i Nvidia för att vikta ner denna del i portföljen. Sektorn har närmast pressats av oron kring regleringar av handeln och vinsthemtagningar till följd av den kraftiga ökningen sektorn haft 2017, vilket späddes på av turerna kring Facebook och Cambridge Analytica.

Jag har förutom att jag stängde positionen i Nvidia dragit ner mina innehav i Amazon, Apple och Boeing med 10-20 % vardera. Likviderna har jag använt till att öppna ett antal nya mindre positioner i bland annat Darden Restaurants, Eli Lilly, Emerson Electric, Kohl's Corporation och UnitedHealth Group.

Min landsfördelning i portföljen och branschfördelningInga kommentarer:

Skicka en kommentar