lördag 28 april 2018

Vecka 17 2018


Alpha mot SIXRX 1,9 %. (mål 3 %)

Eget kapital: 1 326 387 kr
Insatt kapital under veckan: 56 000 kr
Utdelningar under veckan: 0 kr
Totalavkastning v.17: 1,5 %
Totalavkastning YTD: 6,0 %
Bästa depå YTD: Domestic 9,9 %

Händelser i portföljen

Nya positioner: NVCR, PYPL, STO:HM-B, ETR:DPW
Ökade positioner: AMZN, CRSP, GS, LLY, LMT, RTN, UNH, STO:PLAZ-B, LYSA Aktier A, LYSA Räntor A
Minskade positioner: AAPL, BA, PANW, STO:KINV-B, STO:SWMA, ETR:RHM
Stängda positioner: AA, KPTI, NOC

Vecka 17 inleddes med att Alcoa (AA) sjönk kraftigt efter att aluminiumpriserna dykt på nyheterna om att USA kan tänka sig att mildra sanktionerna mot Rusal om Oleg Deripaska avsäger sig kontrollen över företaget. Treasury Department kommer också att förlänga tiden för företag att dra ner sina affärer med Rusal till 23 oktober.
Jag tog stoppen och släppte Alcoa @ $52,31 med -10,7% i avkastning på en dag. Alcoa fortsatte ner under tisdagen och slutade på $50,37. För likviden startade jag en position i PayPal @ $79,36 som jag haft på min bevakningslista ett tag. I depå Domestic passade Jag på att frisera Kinnevik och Swedish Match och ökade något i Platzer.

På tisdagen öppnade jag åter en position i Deutsche Post och använde likviden jag fick efter jag friserat Rheinmetall något. De amerikanska marknaderna inledde tisdagen positivt för att kort därefter falla, dels fortsatt oro kring handelskrig och att 10-åriga U.S. Treasury bond nådde 3 %, vilket den inte gjort sedan januari 2014. Jag valde att stänga Northrop Grumman (NOC) och fokusera kapitalet till Lockheed Martin (LMT) som tappade 6,3 % under tisdagen trots att rapporten slog förväntningarna och att omsättningsprognosen höjdes. EPS beräknas till mellan $15,80 och $16,10 mot tidigare mellan $15,20 och $15,50. Lockheed Martin (LMT) bekräftade utdelningen till fortsatta $2,00 per kvartal.

Under torsdagen passade jag på att öka ytterligare något i Raytheon (RTN) @ 208,69 USD då aktien pressades efter en blandad rapport. Prognosen som lämnades för Q2 försäljning och lönsamhet kom in lägre än förväntningarna. Efter köp står Raytheon för 4,23 % av portföljen.
Den stora händelsen efter stängning på torsdagen blev Amazons (AMZN) Q1-rapport. Omsättningen på $51 miljarder var 43 % högre än samma period 2017. EPS steg 121 % till $3,27, förväntan låg på $1,27. Ett helt otroligt resultat! Detta var verkligen företagets Kvartal med extra stort K. Stor uppsida kom från Amazon Web Services (AWS) and Advertising, de två snabbast växande delarna av bolaget. Amazon meddelade även att man från 16 juni ska höja priset för nya medlemmar till Prime från $99 till $119.

För att avsluta veckan handlade jag en liten spekulativ stek i Novocure (NVCR) @ $27 och en liten post i Hennes & Mauritz (STO:HM-B). Novacure är ett företag som forskar och tar fram lösningar för elektrisk behandling av cancer. Produkten STELLAR ligger i fas 2 med gott resultat i tester så långt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar