lördag 19 maj 2018

Weekly Roundup 20, 2018

Alpha mot SIXRX 4,15 %. (mål 3 %)

Eget kapital: 1 391 693 kr
Insatt kapital under veckan: 0 kr
Utdelningar under veckan: 1 768,89 kr
Totalavkastning v.20: 2,94 %
Totalavkastning YTD: 11,21 %
Bästa depå YTD: Domestic 16,95 %

Händelser i portföljen

Nya positioner:
Ökade positioner: APC, TXT
Minskade positioner: LLY
Stängda positioner: ETR:DPW


Weekly Roundup

Jag skrev i förra veckorapporten om Deutsche Post (ETR:DPW) och deras svaga kvartalsrapport som till del tillskrevs den ökade mängden E-commerce som påverkar kostnadsmassan negativt. Även Deutsche Post har som PostNord kraftiga utmaningar med stora inflöden från Kina med lågvärdig gods med låg intäkt som driver kostnader. Jag stängde hela positionen och valde att öka i Anadarko Petroleum (APC). Jag minskade mitt innehav i Eli Lilly and Co (LLY) och ökade i stället i Textron (TXT). Portföljen hade fem positiva handelsdagar under veckan och efter fredagens stängning nådde portföljen ett nytt ackumulerat ATH för året på 11,11 %.

De amerikanska marknaderna hade en svag vecka då säljtrycket efter förra veckans rally var högt och att utrikespolitiken bidrog till sentimentet. Underveckan har det uppkommit lite sprickor i relationerna mellan USA och Nordkorea efter Trumps uttalande om att Kim Jong Un kan gå samma väg som Muammar al-Gaddafi om inget avtal nås. Givetvis togs inte detta uttalande emot positivt av regimen i Pyongyang.
Den amerikanska räntan konsoliderades över 3 %, guldet försvagades då dollarn stärktes mor euron. Priset på olja ökade då WTI-spreaden fortsatte att öka, samt att efterfrågan på amerikansk råolja ökar.

Emerson Electric (EMR) rapporterade under torsdagen att man köpt Aventics som är en av de ledande företagen inom smart pneumatikteknik. Genom denna affär får Emerson ett fotfäste i Tyskland.

PayPal (PYPL) går på offensiven med sitt bud på iZettle. Vi såg för någon vecka sen att PayPal tappade mark när marknaden såg en risk i att Amazon (AMZN) tar en stor andel av betalningsmarknaden med sin betalningslösning Amazon Pay, även Square (SQ) har en lösning (SQ) som växt bra som kan påverka PayPal negativt. Nu slår PayPal tillbaka med en affär där man köper svenska iZettle för $2,2 miljarder. Affären beräknas att slutföras under Q3.

Vecka 20 blev den sjätte positiva veckan med sin uppgång på 2,94 %. USD/SEK steg 1,76 % under veckan vilket påverkade portföljen positivt med 1,13 %.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar