lördag 26 maj 2018

Weekly Roundup 21, 2018

Alpha mot SIXRX 5,67 %. (mål 3 %)

Eget kapital: 1 397 549 kr
Insatt kapital under veckan: 5 000 kr
Utdelningar under veckan: 0 kr
Totalavkastning v.21: 0,06 %
Totalavkastning YTD: 11,28 %
Bästa depå YTD: Domestic 17,93 %

Händelser i portföljen

Nya positioner: STO:LATO-B
Ökade positioner: AAPL, APC, DRI, WRK
Minskade positioner:
Stängda positioner: DIS


Weekly Roundup

Veckan präglades mycket av det geopolitiska läget mellan USA och Nordkorea. Osäkerhet råder och det kan mycket väl bli så att ett möte blir av trots allt. Under slutet av veckan träffades Sydkoreas President Moon Jae-in och Nordkoreas ledare Kim Jong för att diskutera möjligheten till ett möte. Mötet ägde rum på den norra sidan av den demilitariserade zonen.

Jag har bara gjort små justeringar i portföljen. Stängde DIS för att frigöra kapital att ha i beredskap inför kommande affärer.

Under tisdagen var Honeywell (HON) på plats på ett industrievent där CEO Darius Adamczyk gav oss en bild på hur han ser på framtiden och närmast Q2. Adamczyk noterade att marknaden för flyg och framförallt helikoptrar ser ljus ut. En intressant iakttagelse är att helikoptersegmentet verkar korrelera med oljepriset kring $80 som gör det mer lönsamt att plocka olja från djuphavsborrning och som då skapar ett behov av fler helikoptertransporter till och från plattformarna. Det här är en mycket bra signal för Honeywells flygsegment, ledningens prognos kan ses något konservativ för segmentet.

PayPal (PYPL) annonserade under torsdagen sitt fortsatta arbete med att öka sitt samarbete med Google (GOOGL). Man beräknas kunna gå live senare i år med en sömlös lösning som tillåter användare att betala via applikationer som Gmail, YouTube och Google Store. Detta kommer innebära att större transaktionsvolymer kommer att nå PayPal.

Den tioåriga räntan (US10Y:U.S.) stannade på 2,931 %.

Trevlig helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar