lördag 16 juni 2018

Weekly Roundup 24, 2018

Alpha mot SIXRX 7,77 %. (mål 3 %)

Eget kapital: 1 419 081 kr
Insatt kapital under veckan: 0 kr
Utdelningar under veckan: 663 kr
Valutaeffekt under veckan: 9 549 kr
Totalavkastning v.24: -0,54 %
Totalavkastning YTD: 12,68 %
Bästa depå YTD: Foreign 15,7 %

Händelser i portföljen

Nya positioner: WRK
Ökade positioner: CRM, EMR, TXT, UNH
Minskade positioner: DRI
Stängda positioner: RTN


Weekly Roundup

Marknaderna vek neråt under veckan till följd av både lokala och globala nyheter. Federal Reserve höjde sin styrränta med 0,25 % och marknaderna pressades även av att USA annonserade att höja sina tullar mot Kina motsvarande $50 miljarder. Kineserna svarade snabbt att man kommer att införa motsvarande tullar på amerikanska varor. Dessutom kommer de avtal/förhandlingar som hunnit att slutföras att inte länge vara giltiga. Vi får se vart detta leder, men som jag sagt tidigare så tycker inte marknaderna om osäkerhet.
En större nyhet var att President Trump och Kim Jong Un träffades under tisdagen i Singapore. Det råder delade meningar i om mötet egentligen gav något och vem som egentligen vann på mötet. USA lovade att sluta med sina krigsövningar i området tillsammans med Syd Korea och Nord Korea lovade att hålla fast vid en plan om att avrusta sin kärnvapenarsenal.

Under veckan stängde jag min position i Raytheon (RTN) för att frigöra kapital till WestRock (WRK). WestRock tillhandahåller pappers- och förpackningslösningar för konsument- och förpackningsmarknader. Företaget grundades den 6 mars 2015 och har sitt huvudkontor i Atlanta, GA. Jag ser investeringen som intressant på längre sikt då vi går mot allt mindre förpackningar gjorda av plast, vilket gagnar företag som WestRock.

US 10-YR (US10Y:U.S.) slutade på 2,922 % vilket är en sänkning mot föregående vecka. Det ser ut som vi har ett motstånd just vid 3 %.  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar