lördag 9 juni 2018

Weekly Roundup 23, 2018

Alpha mot SIXRX 8,23 %. (mål 3 %)

Eget kapital: 1 426 801 kr
Insatt kapital under veckan: 3 000 kr
Utdelningar under veckan: 1 045 kr
Valutaeffekt under veckan: -16 193 kr
Totalavkastning v.23: 0,42 %
Totalavkastning YTD: 13,29 %
Bästa depå YTD: Domestic 16,3 %

Händelser i portföljen

Nya positioner: CRM, EPA:ADP, EPA:UBI
Ökade positioner: STO:EKTA-B, STO:GRNG
Minskade positioner: STO:KINV-B
Stängda positioner: XEC, WRK, CVE:RVG


Weekly Roundup

Portföljen gick upp för nionde veckan i rad och nådde årets ATH i onsdags på 14,1 %.
Under veckan tappade USD/SEK 1,29 % vilket påverkade portföljen med -0,81 % eller -15 245 kr. EUR/SEK tappade 0,35 % vilket påverkade portföljen -0,05 % motsvarande -950 kr. Total påverkan -0,86 %.
Den tioåriga räntan steg något till 2,948 %. Guldet steg något samtidigt som USD försvagades mot EUR. Jag kunde konstatera att spread WTI ökade något vilket gör att amerikansk olja blir mer attraktiv på marknaden, vilken kan gynna bolag som Anadarko Petroleum (APC).

Marknaderna i USA inledde veckan positivt till följd av positivt momentum från veckan dessförinnan. Under veckan tappade många aktier fart när techsektorn pressades och drog ner Nasdaq efter onsdagens ATH. Jag ser nedgången främst som att en rad vinsthemtagningar genomfördes, möjligen visst skifte mellan tillväxt- och värdeinvestering, samt viss re-allokering i fonder. Vi såg liknande rörelser förra året när fondförvaltare re-allokerar innehav för att följa de index man ska följa. Nu i helgen har vi ett G7-möte i Quebec och President Trump kommer att träffa Kim Jung Un den 12:e i Singapore.

Under måndagen stängde jag min position i WestRock (WRK) till förmån för att öppna en första position i Ubisoft Entertainment (EPA:UBI). Jag har sedan jag jag sålde Paradox i augusti förra året varit utanför sektorn, men bedömer trots att tåget ”gått” att min portfölj kan behöva ett gamingbolag. Den 20 mars annonserade Ubisoft och Tencent ett samarbete för att nå den kinesiska marknaden. Möjligheterna är stora i Kina som idag har ca 500 miljoner aktiva spelare. Efter köpet står Ubisoft för ungefär 2,6 % av min portfölj.
Jag växlade därefter under tisdagen ut Cimarex Energy (XEC) för att frigöra kapital till att öppna en position i Salesforce.com (CRM). Jag kapitaliserade därmed en förlust på 1 977 kr, -6,38 %. Salesforce kommer att motsvara cirka 1,5 % av portföljen. Jag har haft Salesforce på min köplista ett tag som ett intressant företag kopplat ”molnet”.
Jag öppnade en liten bevakningspost (0,29 % av portföljen) Aeroports de Paris (EPA:ADP) under onsdagen. Jag ser att många flygplatser har en tillväxt av passagerare och med det även intäkterna. Eftersom jag älskar Paris och åker årligen via någon av bolagets flygplatser så var detta mer ett känslobeslut än något som är uppbyggt på djupare analyser. Bolaget äger och driver Paris tre flygplatser: Paris-Orly, Paris-Charles de Gaulle och Paris-Le Bourget. Aktien har under året gått upp 12 % och handlas kring PE 30, direktavkastning 1,9 %. Med denna position är nu ca 8 % av mitt kapital allokerat till Frankrike.
Under onsdagen steg Tesla (TSLA) kraftigt (9,72 %) efter att Elon Musk gjutit mod bland aktieägarna. Detta påverkade min korta position kraftigt som backade totalt 27 %, 4 287 kr sedan köp. Jag bytte ut certifikatet mot en Mini Future (MINI S TESLA AVA 24) som även den är kort Tesla. Den korta positionen upptar ca 0,9 % av portföljen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar