lördag 23 juni 2018

Weekly Roundup 25, 2018

Alpha mot SIXRX 7,15 %. (mål 3 %)

Eget kapital: 1 398 262 kr
Insatt kapital under veckan: 3 000 kr
Utdelningar under veckan: 0 kr
Valutaeffekt under veckan: 12 732kr
Totalavkastning v.25: -1,68 %
Totalavkastning YTD: 10,79 %
Bästa depå YTD: Foreign 13,9 %

Händelser i portföljen

Nya positioner: EXK, NVDA, ETR:WDI
Ökade positioner: WRK, Coeli Global Selektiv R SEK
Minskade positioner: ETR:RHM
Stängda positioner: DRI, STO:KINV-B


Weekly Roundup

Det har varit en tumultartad vecka i pressen angående ett potentiellt fullskaligt handelskrig mellan USA och Kina. Man kan inte förneka att nyheternas förmåga att pumpa ut information aldrig varit snabbare. Veckan har gått hårt åt min portfölj som trots valutamedvind tappade för andra veckan i rad. Många av företagen är på ett eller annat sätt påverkade i denna tumultartade tid. (Ni hittar alltid aktuell portfölj här.) Jag tror att det är viktigt att hålla sig fokuserad, inte blanda in för mycket känslor i handeln och därmed både gå in och ur positioner felaktigt. Försök ta ett steg tillbaka och fundera, eller låt helt enkelt bli att titta för mycket på portföljen om ni ändå har en långsiktig strategi. Om ni investerar i amerikanska bolag kan ni till exempel titta på bolag med stor inhemsk tyngd, exempelvis Darden Restaurants (DRI), UnitedHealth Group (UNH) and Kohl's (KSS).

US 10-YR (US10Y:U.S.) minskade något till 2,895 %. EUR stärktes något mot USD. SEK tappade både mot USD och EUR vilket gav portföljen 0,68 % draghjälp. Just nu är portföljen allokerad till 64 % USD och 15 % EUR. USD ser fortsatt stark ut åtminstone i det korta perspektivet, men på lång sikt ser det ut som en försvagning kan komma att ske.

Jag passade på att bl.a. öka i WestRock (WRK). Företaget är näst största tillverkare av pappersemballage efter International Paper (IP). Jag tror fortsatt på behov av deras förpackningsmaterial i takt med att e-handeln ökar, men också behovet av livsmedelsförpackningar som ej innehåller plast kommer att öka framgent. Leveranstiderna till nyckelkunder såsom Amazon (AMZN) kommer troligen att kunna minskas i och med att man köper den mindre konkurrenten KapStone (KS) för $3,5 miljarder.
Jag öppnade åter upp en mindre position i NVIDIA (NVDA) som ser ut att vara översåld. Som ett komplement till min position i PayPal (PYPL) öppnade jag en position i Wirecard (ETR:WDI). Wirecard är en av världens ledande oberoende leverantörer av lösningar för elektroniska betalningstransaktioner.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar