lördag 30 juni 2018

Weekly Roundup 26, 2018

Alpha mot SIXRX 6,56 %. (mål 3 %)

Eget kapital: 1 396 729 kr
Insatt kapital under veckan: 0 kr
Utdelningar under veckan: 1 408 kr
Valutaeffekt under veckan: 14 866 kr
Totalavkastning v.26: -0,11 %
Totalavkastning YTD: 10,66 %
Bästa depå YTD: Domestic 13,9 %

Händelser i portföljen

Nya positioner: JD, PHYS, PSLV, OOEA, TSE:SHOP
Ökade positioner: AMZN, ETR:WDI
Minskade positioner:
Stängda positioner: EXK, JPM, WRK, STO:GRNG, ETR:RHM


Weekly Roundup

Vecka 26 gick svagt ner jämfört med f.g. vecka och portföljen hjälpes av att valutaeffekten drog upp portföljen med 0,86 %. USD/SEK var uppe och vände på 9,0372 kr.
I veckan har jag väckt liv i min gamla Nordnetdepå. Det innebär att Avanza får en mindre del av mitt kapital och både Nordnet och Degiro tar större plats. Beslutet bygger på att Avanza har ett allt för tunt utbud av ETF’er i sin produktportfölj.
Jag blev även besviken på att man ”öppnat/tagit in” Sprott Physical Gold Trust CAD (PHYS) den 18 juni och som låg öppen för handel ända fram till att jag anmärkte på ett felaktigt depåresultat. Därefter förklarar Avanza att screeningen man tidigare genomför med anledning av regler från nya regelverk, MiFID 2 och PRIIP missat denna.
Jag flyttade 4 % av mitt kapital till Nordnet i ett första steg och min tänkta plan att flytta min tjänstepension till Avanza byts mot en plan för flytt till Nordnet. (omfattar ca 1,6 Mkr)

Veckan på de amerikanska marknaderna har varit volatil bl.a. på grund av handelssituationen mellan USA och Kina. Det svänger snabbt i olika uttalanden om vad som ska hända eller ej och det är mycket svårt att hänga med om det ens är möjligt. Marknaderna sålde av kraftigt under måndagen för att sen i slutet av veckan nästan återhämtat sig helt.
Marknaderna fick också draghjälp av ett positivt CCAR test där FED konstaterar att bankerna står rustade inför en kris. Det innebär att en del banker har möjlighet att dela ut en del av sitt kapital till ägarna genom utdelningar eller återköp av aktier. US 10-YR (US10Y:U.S.) gick ner till 2,86 %.

Harley-Davidson meddelade under veckan att man kommer att förlägga en del av sin produktion i EU. Många investerare räknade i början av året med stigande vinster till följd av President Trumps skattereform och om Harley-Davidson är ”kanariefågeln i buren” kommer vi säkert se deras förväntningar minska vilket kan öka säljtrycket. Den stora frågan inför andra halvåret är hur införandet av tullar kommer att påverka företagens resultat?

Nästa vecka firar USA Independence Day och efter det kommer marknaderna gå ner något i en semestervolym. De amerikanska marknaderna håller halvdag den 3 juli och helt stängt den 4 juli.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar