lördag 25 augusti 2018

Weekly Roundup 34, 2018

Alpha mot SIXRX 11,08 %. (mål 3 %)

Eget kapital: 1 543 297 kr
Insatt kapital under veckan: 3 000 kr
Utdelningar under veckan: 0 kr
Valutaeffekt under veckan: −493,01 kr (-0,02 %)
Totalavkastning v.34:  1,25 %
Totalavkastning YTD: 21,38 %
Bästa depå YTD: Foreign 26,92 %Händelser i portföljen

Nya positioner: CAMB, CGC, CLIME-B, DIS, MTF, SFIX, SEB Nordamerikafond Småbolag, Swedbank Robur Ny Teknik
Ökade positioner: KAFFE S
Minskade positioner: OD7D, SWMA
Stängda positioner: DLTR, GPS, MINISHRT AMZN VT166


Weekly Roundup

Då var det dags för första veckorapporten efter min semester, fortfarande lite ringrostig, men jag hoppas jag kan få ner lite tankar om den senaste veckan och som vanligt med fokus på USA.
Jag kommer öven att justera fliken ”Portfölj” till att inte ligga ”online” utan det kommer bli en fast uppdatering över innehaven varje lördag. Anledningen till detta är att oftast ligger Google Sheet i ”laddar”-status vilket gör att man inte ser innehaven på ett korrekt sätt.
Under semestern har jag har haft flyt då portföljen haft medvind och ökat 5,07 %. Alfa mot SIXRX har under semester stigit från 6,56 % till 11,07 %.

Under vecka 34 har jag öppnat en position i The Walt Disney Co. (DIS) @ 112,83 USD som motsvarar ca 1,2 % av portföljen. Jag har en positiv syn på Disney som håller på att utveckla sin egna strömningstjänst som bland annat kommer att konkurrera med Netflix (NFLX). CEO Bob Iger ser detta som den absolut viktigaste prioriteringen för bolaget fram till lanseringen under slutet av 2019. I samband med lanseringen kommer Netflix att tappa rättigheter till material som ägs av Disney. Jag ser också en positiv effekt i vändningen av ESPN genom tjänsten ESPN+ som kommer att ha nytt material såsom UFC, Italienska ligan - serie A och eSports. Speciellt eSport möjliggör åtkomst till en yngre målgrupp som man inte har idag vilket kan ge medvind. Bolaget ser även en möjlighet i ökade reklamintäkter relaterat högsta domstolens beslut om att online-betting är lagligt i USA.
Under 2019 har Disney en rad filmer som ska släppas, bl.a. Captain Marvel, Dumbo, Avengers, Aladdin, Toy Story 4, Lion King, Artemis Fowl, Jungle Cruise, Frozen 2, and Star Wars Episode IX.

Jag stängde GAP som under fredagen backade dryga 8,66 % efter en svag rapport med svaga framtidsutsikter. Företaget redovisade bland annat en vikande försäljning i egna butiker som föll 5 %. Morgan Stanley satte en riktkurs på $25 som ska sättas mot torsdagens slutkurs på $32,44.
Utöver detta stängde jag positionerna i Dollar Tree Inc (DLTR) och MINISHRT AMZN VT166.
Jag drog ner storleken i Swedish Match (SWMA) @ 523,60 kr för att frigöra kapital till Climeon (CLIME B)

Marknaderna i USA pressade sig uppåt och S&P 500 nådde nya rekordnivåer samtidigt som motståndskraft fanns politiska händelser såsom processen mot Paul Manafort och Michael Cohen. USA och Kina har haft samtal om handel, men mycket lite verkar komma ut från dessa samtal.
Federal Reserves Jerome Powell talade under fredagen och var mer duvaktig än vanligt. Marknaden tog detta som intäkt som en signal om att det troligen bara blir en höjning till under året. Den amerikanska tioåringen US 10-YR (US10Y:U.S.) slutade veckan på 2,813 %.
Under veckan rapporterades det statistik kring försäljningen av befintliga bostäder i USA som minskade 1,5 % jämfört med samma period föregående år. Minskningen är säkerställd för femte månaden i rad. Även statistik för nya hem släpptes där siffrorna fortfarande är positiva jämfört med 2017.
Nästa vecka kommer en rapport för innehavet Salesforce.com (CRM) efter stängning på torsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar