lördag 1 september 2018

Weekly Roundup 35, 2018

Alpha mot SIXRX 12,44 %. (mål 3 %)

Eget kapital: 1 571 889 kr
Insatt kapital under veckan:
Utdelningar under veckan: 377 kr
Valutaeffekt under veckan: 3 089 kr (0,16 %)
Totalavkastning under veckan: 1,85 %
Totalavkastning YTD: 23,63 %
Bästa depå YTD: Foreign 29,63 %Händelser i portföljen - aktier

Nya positioner: SOBI, TLRY
Ökade positioner: AAPL, CAST, CGC, DIS, PFE
Minskade positioner: BA, SWMA
Stängda positioner: AZO, C, DG, EKTA B, IAC, SFIX

Händelser i portföljen - fonder (ökat i positionerna)

SEB Nordamerikafond Småbolag
Swedbank Robur Ny Teknik
UBS (Lux) EF Small Caps USA (USD) P

Weekly Roundup

Vecka 35 rullade på bra med en ökning på 1,85 % och totalportföljen nådde ett nytt ATH för 2018 på 24,9 % i onsdags. Kapitalet ökade med 28 tkr.

Under måndagen stängde jag positionerna i Autozone Inc (AZO), Dollar General Corp (DG), Stitch Fix Inc (SFIX) för att använda likviden till att ytterligare skala in mig i Disney (DIS). Positionen i Disney kommer att motsvara cirka 1,94 % av portföljen.
Jag skalade även ner min position i Boeing (BA) och använde likviden för att öka kapitalet i min fonddepå, Boeing står för ca 9,6 % av portföljen efter åtgärden. Boeing som är en av mina bättre positioner i år låg +77 % under måndagen. Dagen efter rapport stängde jag min position i Elekta på uppstuds efter rapportdagens stora tapp. Jag stängde även min position i Citigroup (C) då aktien ligger i en svag trend.

Om vi går in lite på USA ser vi att marknaderna fortsatte sin resa uppåt, troligen delvis stärkta av att det informerades om ett handelsavtal mellan USA och Mexico. Samtalen med Canada slutfördes dock utan ett nytt avtal, men dessa samtal kommer att återupptas under nästa vecka. Å andra sidan är den omtvistade fronten mellan USA och Kina fortsatt intakt. Bloomberg rapporterar att President Trump är för att införa ytterligare skärpning av tullarna med 200 miljarder dollar.
Q2 rapporteringen i USA börjar att närma sig sitt slut. I veckan rapporterade Salesforce.com (CRM). Rapporten visade på en omsättningsökning på 27 % mot föregående år. Jag tycker att det är spännande att se att köpet av Mulesoft ser ut att kunna bli en bra accelerator för Salesforce framgent. Bureau of Economic Analysis rapporterade under onsdagen att GDP justerad för inflation ökade med 4,2 % under Q2. U.S. 10 Year Treasury (US10Y:U.S.) slutade på 2,86 % (f.g. vecka 2,813 %). Guld gick i sidled samtidigt som vi såg en marginell flytt till obligationer. USD tappade marginellt mot EUR.

Tänk på att USA håller stängt under måndagen då man firar Labor Day.kontakt@steenberger.comInga kommentarer:

Skicka en kommentar