lördag 8 september 2018

Weekly Roundup 36, 2018Händelser i portföljen - aktier


Nya positioner: BEIJ-B, INVE-B, SCA-B, SFIX, XYL
Ökade positioner: AAPL, AMGN, DIS
Minskade positioner: BA, EMR, GOOGL
Stängda positioner: BP, INVE-A

Händelser i portföljen - fonder (byte)

In: C WorldWide Medical Small & Mid Cap 1A
Ut: Swedbank Robur Ny Teknik

Weekly Roundup

Efter 4 positiva veckor för portföljen bjöd vecka 36 på den femte sämsta veckan i år. Valutaeffekten under veckan blev -0,95 % vilket stod för 42 % av nedgången. En mycket trevlig nyhet under veckan var att Avanza låter oss byta courtageklass varje dag vilket möjliggör en annan form av portfolio management, jag passade på att flippa Investor A mot Investor B.
SOBI dök rejält under veckan vilket gjorde att jag passade på att fylla på i positionen. Jag fyllde även på i Apple, Amgen och Disney, samtidigt minskade jag innehaven i Boeing, Emerson och Alphabet. Min korta position i Tesla utvecklades bra under veckan och ligger nu på 111,5 %.
En av mina nya positioner tycker jag är särskilt spännande på lång sikt och det är Xylem Inc (XYL) som jobbar med vatten, något som jag tyvärr tror kommer att bli en brisvara i framtiden. Xylem har produkter inom transportera, testa, analysera och behandla vatten.

Det var en volatil vecka i USA med en våldsam rotation ut ur tech-bolag efter Facebook och Twitters vittnesmål på Capitol Hill. Ny makrodata såsom PMI och NMI verkar hålla marknaden fortsatt positiv i närtid. Inköpschefernas index (PMI) steg 3,2 procentenheter mot julis utfall på 58,1 %. Non-manufacturing index (NMI) steg 2,8 procentenheter vilket var bättre än förväntan. U.S. 10 Year Treasury (US10Y:U.S.) steg men håller sig fortsatt under 3 %.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar