lördag 24 november 2018

Weekly Roundup 47, 2018

Weekly Roundup


Vecka 47 blev inte bättre än vecka 46, trist vecka helt enkelt, både börsmässigt och privat. Så är det ibland och det är bara att bita ihop och blicka framåt, men framförallt är det viktigt att vi drar lärdom av allt vi utsätts för. Jag lämnade snedgungan i tobaksindustrin med att stänga mitt innehav i Swedish Match (SWMA). Snedgungan påverkade depå Degiro med en motvind på -5 257,50 SEK. Veckan slutade totalt på -3,08 %, SIXRX slutade på -1,85 %.

I oktober lyckades marknaderna att radera ut den värdeökning vi sett under 2018 för att därefter studsa upp igen i olika försök att nå tekniska support- och motståndsnivåer, olika index blev positiva igen för att åter falla ner. Dagen innan Thanksgiving var all värdeökning åter raderad, Dow tappade 551 punkter, S&P förlorade 48 punkter och Nasdaq tappade 119 punkter. När dagen var slut var både Dow och S&P negativa för året. Inför Thanksgiving hade min portfölj tappat 2,73 % från vecka 46 och hela 15,41 % från årets ATH vilket motsvarade ett tapp på 239 518 SEK.

Ni känner säkert till orsakerna till den sura marknaden. Företagen levererar bra rapporter men levererar dåliga framtidsutsikter. Vi ser en fortsatt handelsoro, smygande inflation, ett försvagat Europa och Kina. Tittar vi på S&P 500 hade vi en återhämtning fram till 7 november som därefter vände ner igen. Jag tror att vi ska se på nivån vid 2600 som ett första stöd, bryter S&P igenom nivån har vi nästa stöd från februari vid 2540. Nästa helg har G20 sammanträde vilket kommer bli avgörande för börsens riktning på kort sikt. Efter vecka 47 uppgår min likvid till 17,75 %.

Innehaven som köpts enligt den s.k. Magic Formula ligger fortsatt bättre än SIXRX även om innehaven isolerat ligger på -4,77% sedan köp i slutet av september. Nästa köp enligt denna strategi sker i slutet av december.

I den interna depåkampen pekar det mesta neråt. Depå Foreign fortsatt i ledningen, frågan är hur det ser ut när vi når mållinjen?


Händelser i portföljen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar